NECKAN

Direcció: Gonzalo Tapia Guió: Gonzalo Tapia, Michel Gaztambide País: Espanya Durada: 93 min Any: 2016 Gènere: Drama Interpretació: Pablo Rivero, Hermann Bonnin, Natalia Plasencia, Manuel Manquiña, Roberto Álvarez, Abdelatif Hwidar Música: Enric Monfort Distribuïdora: Gaia Audiovisuals Estrena a Espanya: 3/3/2017

No recomanada per a menors de 7 anys

Versió original en castellà

SINOPSI

Tetuan, abril de 1956. Les tropes espanyoles fan efectiva la seva retirada del nord del Marroc, finalitzant el protectorat sobre el país africà. Es proclama així la independència del Marroc a la zona nord. Sota aquest context històric, Neckan explicarà la història de Santiago, un jove advocat procedent d'una família rica del règim, que arribarà a Tetuan per tal de localitzar una família. Però aviat s'adonarà que el seu objectiu té relació amb el seu passat i els seus orígens.

(Cineuropa.org)

CRÍTICA

Arriba als cinemes ‘Neckan’, un thriller històric sobre el Marroc rodat a Alberic, Alzira i Montcada

L’"ambiciós" thriller històric Neckan s'estrenarà a les sales de cinema espanyoles el proper divendres 3 de març, després de recórrer diverses localitats valencianes durant el seu rodatge, com Alberic, Alzira i Montcada. El llargmetratge ambientat al Marroc està protagonitzat per l'actor Pablo Rivero (Cuéntame cómo pasó) i dirigit per Gonzalo Tapia (Lena), amb guió de Michel Gaztambide (No habrá paz para los malvados).

La pel·lícula es va estrenar al World Film Festival de Montreal (Canadà) i va rebre el guardó de la crítica al Festival d'Alacant, després d’això desembarca a les pantalles espanyoles de la mà de Mosaico Films, segons ha informat la distribuïdora en un comunicat.

Amb Neckan, Gonzalo Tapia torna a la direcció de llargmetratges per plasmar una història ambientada als anys 50, al final del protectorat espanyol del Marroc, on "un missatge anònim canvia definitivament la història d'un jove advocat", interpretat per Pablo Rivero i pertanyent a una influent família franquista. La seva investigació sobre nens robats "sortirà d'una ombra de dubtes" i portarà el protagonista per un camí "sorprenent i inesperat".

El film arrenca quan Santiago, el fill adoptiu d'un important polític franquista, arriba a Tetuan, la capital del protectorat, per trobar una família que podria ser la seva, després que unes quantes setmanes abans algú li fes arribar un anònim i una fotografia.

No obstant això, "la seva missió no serà fàcil i personatges misteriosos com l'alemany i una bella jove el portaran a enredar-se en una trama plena de suspens", avancen des de la distribuïdora de Neckan a Espanya.

Rivero, conegut pel seu paper de Toni a la sèrie Cuéntame de Televisió Espanyola, encapçala el repartiment d'aquesta producció que també compta amb les cares de Hermann Bonnin (A la soledat), Natalia Plasencia (El sueño de Iván), Manuel Manquiña (Lobos de Arga), Abdelatif Hwidar (Buscando el Norte) i Roberto Álvarez (2 francos, 40 pesetas). Tots donen vida als personatges d'un guió escrit per Michel Gaztambide, guanyador del Goya per No habrá paz para los malvados. [...]

Europa Press – 20minutos.es

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: