ANNABELLE: CREATION

Direcció: David F. Sandberg Guió: Gary Dauberman País: EUA Durada: 109 min Any: 2017 Gènere: Terror Interpretació: Stephanie Sigman, Talitha Bateman, Lulu Wilson, Philippa Anne Coulthard, Grace Fulton, Lou Lou Safran, Samara Lee, Tayler Buck, Anthony LaPaglia, Miranda Otto, Javier Botet Música: Benjamin Wallfisch Fotografia: Maxime Alexandre Distribuïdora: Warner Estrena a Espanya: 12/10/2017
No recomanada per a menors de 16 anys

Doblada en castellà

SINOPSI

Uns quants anys després de la tràgica mort de la seva filla, un joguinaire que crea nines i la seva dona acullen a casa seva una infermera i un grup de noies tractant de convertir casa seva en un càlid orfenat. No obstant això, els nous inquilins es convertiran en l'objectiu d'Annabelle, una nina posseïda per un ésser demoníac. Seqüela d’Annabelle (2014).

(Filmaffinity.com)

CRITICA

Una segona entrega de la saga (i spinoff d’’El conjuro’) que afortunadament
 resulta molt superior a la deslluïda primera part

La molt fluixa Annabelle (2014) va sorgir com un despreniment (spinoff en l'argot de la indústria) de la notable El conjuro (2013), que l'últim any va tenir una més que digna seqüela. La doble saga continua ara amb la segona part d’Annabelle que, sense ser cap meravella, resulta àmpliament superior a la seva predecessora. 

Després de deixar clara la seva capacitat per al gènere a Cuando las luces se apagan, el director suec David F. Sandberg ratifica les seves condicions de sòlid narrador i regala, a partir d'un guió elemental que apel·la a elements bàsics del gènere de terror com les nines diabòliques, els nens amb (i en) problemes i les velles casones, unes bones dosis de suspens, tensió i, és clar, uns quants ensurts.

Samuel Mullins (Anthony LaPaglia), que es dedica a fabricar i vendre nines artesanals, i la seva dona Esther (Miranda Otto) perden la seva filla en un insòlit accident. Dotze anys més tard (plena dècada de 1940), encara devastats per la tragèdia, obren casa seva a sis orfes i a la monja que les cuida. Entre elles apareix Janice (Talitha Bateman), la més vulnerable de totes perquè la poliomielitis l'ha deixada amb una cama ortopèdica i després en cadira de rodes. Ella serà la protagonista d'un film construït amb indubtable professionalisme i que, per sort, està més a prop de les troballes de la saga d'El conjuro que de la mediocre entrega inicial d’Annabelle.

Diego Batlle – Otroscines.com

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: