UN HOMBRE FIEL

Títol original: L'homme fidèle aka Direcció: Louis Garrel Guió: Louis Garrel, Jean-Claude Carrière País: França Durada: 75 min Any: 2018 Gènere: Drama romàntic Interpretació: Louis Garrel, Laetitia Casta, Lily-Rose Melody Depp, Joseph Engel, Diane Courseille, Vladislav Galard, Bakary Sangaré, Kiara Carrière, Dali Benssalah Música: Philippe Sarde Fotografia: Irina Lubtchansky Distribuïdora: Bteam Pictures Estrena a Espanya: 17/05/209

No recomanada per a menors de 7 anys
Doblada en castellà

SINOPSI

Marianne (Laetitia Casta) deixa Abel (Louis Garrel) per Paul, el seu millor amic i pare del fill que està esperant. Després de vuit anys junts, Paul mor. Marianne torna a retrobar-se amb Abel i llavors reprenen la seva relació. Això provoca la gelosia del fill de Marianne. A més, també s'interposa en la seva relació Eva, la germana de Paul, perquè ha amagat que està enamorada d'Abel des que era una nena.


(Sensacine.com)

 

CRÍTICA

 

‘Un hombre fiel’, amor líquid a la francesa

L'actor Louis Garrel dirigeix ​​la seva segona pel·lícula, una comèdia lleugera i delicada sobre la fragilitat de les relacions modernes

Louis Garrel ha desenvolupat una especial sensibilitat i delicadesa per retratar la fragilitat dels vincles en les societats modernes. Criat en la cinefília més sofisticada, en la seva segona pel·lícula com a director intenta evocar l'esperit de la Nouvelle Vague. Entre l'herència del millor cinema francès i la tradició teatral, l'actor construeix una comèdia d'embolics a través d'una relació a tres que serveix de termòmetre, de radiografia, de l'amor líquid, de la fugacitat i superficialitat dels afectes.

Arrelada en el costumisme contemporani, com defensa l'actor, Un hombre fiel camina entre el drama romàntic, la comèdia lleugera i el thriller. Garrel, això sí, s'allunya dels clixés clàssics per modernitzar una història, un trio amorós, en què interpreta un home dominat per dues dones fortes, un home que vaga i divaga davant la determinació femenina, un retrat del galant atordit del segle XXI.

Laetitia Casta, parella del director, i Lily-Rose Depp, filla de Johnny Depp i Vanessa Paradis, conformen aquesta aventura per a la qual el jove va buscar el veterà guionista Jean-Claude Carrière, conegut pels seus treballs amb Buñuel. L'escriptor imprimeix finor i intel·ligència a una cinta entregada a la paraula. En 75 minuts de metratge, cosa inusual, a Garrel no li interessa desenvolupar la profunditat emocional i psicològica dels personatges, opta per la contenció, certa fredor i una quotidianitat de vegades impostada. Tot i la superficialitat del relat, no perd la solemnitat i intensitat francesa, el toc parisenc amb una música i uns diàlegs que arrabassen a la cinta la lleugeresa pretesa.

El realitzador sí que aporta frescor i fluïdesa recorrent a la veu en off, el mecanisme perfecte per expressar els sentiments i pensaments d'uns protagonistes a estones indesxifrables. Passat, present, embolics amorosos, comiats i retrobaments, Garrel es permet jugar fins i tot per obrir una trama de suspens amb el fill que la seva parella va tenir amb un altre. El petit, obsessionat amb investigacions policials, llança sospites i serveix per generar dubtes. El jove realitzador consuma una obra madura que malbarata amor pel cinema i deixa una reflexió lleugera sobre aquest món canviant de compromisos fràgils.

 

Pepa Blanes / José M. Romero - Cadenaser.com

 


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: