LA LLAMADA DE LO SALVAJE

Títol original: The Call of the Wild Direcció: Chris Sanders Guió: Michael Green País: EUA Durada: 100 min Any: 2020 Gènere: Aventures Interpretació: Harrison Ford, Dan Stevens, Bradley Whitford, Karen Gillan, Omar Sy, Jean Louisa Kelly, Terry Notary, Cara Gee, Colin Woodell, Wes Brown, Anthony Molinari, Brad Greenquist, Adam Fergus, Alex Solowitz, Scott MacDonald, Karl Makinen, Micah Fitzgerald, Kirk Geiger, Chris Graham, Andrew Sykes, P.J. King, Hal Dion, Sherwin Ace Ross, Dillon Daniel, Chris McLaughlin, Paul Mabon Música: John Powell Fotografia: Janusz Kaminski Distribuïdora: The Walt Disney Company Iberia  Estrena a Espanya: 21/02/2020

No recomanada per a menors de 7 anys

Doblada en castellà

SINOPSI

John Thornton (Harrison Ford) és un llop solitari que no vol viure a prop de ningú. És la dècada de 1890 i les salvatges terres del Canadà i Alaska viuen la febre de l'or. Allà, al Yukon, en Thornton coneix el Buck, un gos que ha passat de tenir una vida domèstica i plaent a ser segrestat per convertir-lo en un gos de trineu pels cercadors d'or, que no tindran cap compassió amb ell. Tot i haver recuperat els seus instints primitius després d'haver patit, aquest gos únic i singular es convertirà en el company de viatge d’en Thornton. Junts viuran una aventura irrepetible a l'últim racó de la terra, més enllà dels mapes, per així arribar on ningú abans havia arribat.

(Sensacine)

CRÍTICA

 


Harrison Ford protagonitza “La llamada de lo salvaje”, estrena el 21 de febrer

El proper 21 de febrer Disney estrena als cinemes la seva nova proposta en acció real, La llamada de lo salvaje, dirigida per Chris Sanders (Cómo entrenar a tu dragón). Harrison Ford protagonitza aquesta història basada en la novel·la curta amb el mateix títol escrita pel nord-americà Jack London (de qui fa poc vam poder veure a la gran pantalla una versió animada del seu famós llibre Colmillo Blanco).

A més de Ford, en el repartiment trobem rostres populars com els de Dan Stevens, Omar Sy, Karen Gillan, Bradley Whitford i Colin Woodell. El guió està adaptat per Michael Green (Asesinato en el Orient Express), mentre que la música és de John Powell i la fotografia la signa Janusz Kaminski. La llamada de lo salvaje és un híbrid d'acció real i animació i utilitza efectes visuals i tecnologia d'animació d'última generació perquè els animals de la pel·lícula siguin personatges totalment fotorealistes i transmetin emocions autèntiques.

D'aquesta manera, coneixerem amb enorme autenticitat la història del Buck, un gos amb un gran cor que la seva plàcida vida domèstica es posa cap per avall quan de sobte l’arrenquen de la seva llar a Califòrnia i el porten a les exòtiques terres del Yukon a Alaska, durant la febre de l'or de finals de segle XIX. El Buck és el novell que acaba d’arribar en un equip de trineu de gossos que entrega el correu i del qual acabarà sent el líder. Aquest meravellós gos viurà l’aventura més gran de la seva vida i trobarà per fi el seu lloc en el món i es convertirà en el seu propi mestre.

Curiosament, La llamada de lo salvaje (publicat el 1903) és el llibre més llegit de Jack London i se l'ha considerat com l'obra mestra de la seva primera etapa com a escriptor. El fet que el protagonista sigui un gos, des del principi se’l va tractar com una novel·la juvenil, adequada per als infants, però sens dubte té un to fosc i bastantes escenes de crueltat i violència, mitigades a la pel·lícula.

Filasiete.com


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: