QUEEN & SLIM

Direcció: Melina Matsoukas Guió: Lena Waithe, James Frey País: EUA Durada: 132 min Any: 2019 Gènere: Drama Interpretació: Daniel Kaluuya, Jodie Turner-Smith, Chloë Sevigny, Bokeem Woodbine, Gralen Bryant Banks, Roger Petan, Kenneth Kynt Bryan, Sturgill Simpson, Roman Armstrong, Thom Gossom, Calvin Williams, Colby Boothman, Mike R. Moreau, Lucky Johnson, Divine Prince Ty Emmecca, Justin Carmouche, Austin Naulty, Indya Moore, Flea, Benito Martinez Música: Devonte Hynes Fotografia: Tat Radcliffe Distribuïdora: Aurum Producciones Estrena a Espanya: 21/02/2020

No recomanada per a menors de 16 anys
Doblada en castellà

SINOPSI

Durant la primera cita d'una parella d'afroamericans, sense motiu aparent, tots dos són detinguts per la policia. Després d'assassinar l'agent en defensa pròpia, junts s’escaparan, propiciant així una fugida desesperada de les autoritats.

(Filmafinitty.com)



CRÍTICA

 


”Racialitzas” en fugida

Tenen especial interès la fauna i els ambients pels quals viatgen i l'estètica i la música que els acompanya, tots ells amb un evident accent i pols racial

El racisme, la injustícia, la fatalitat, la fugida, la persecució, les trinxeres i fronteres de la Llei fan d'aquesta pel·lícula una barreja temperamental d'humors cinematogràfics, des dels de la road movie, fins als de la crítica social, l'ètica i estètica black power o l'estil «Bonnie and Clyde».

La firma la directora Melina Matsoukas i la protagonitzen Jodie Turner Smith i Daniel Kaluuya, el de Déjame salir, amb el seu rostre perplex d'ulls panxuts que anuncien que, el que sigui, li passarà a ell. Els primers compassos de l'argument, amb una parella que s'acaba de conèixer i té una desafortunada trobada amb un policia racista, i la causa i els efectes d'aquesta «ensopegada», estan tan carregats d'àcids indigestos que ja situen en un lloc inevitable l'argument, els personatges i fins i tot el mateix espectador.

Posats arguments i personatges en el seu lloc inevitable, la fugida i la persecució, la càmera i el cor de la pel·lícula (o sigui, la mirada de l'espectador) es concentra gairebé exclusivament en la fugida, mentre que la persecució es òbvia, encara que hi es pressent; i passa a ser agitada road movie, continu moviment, tant del paisatge exterior com interior dels protagonistes, que van adaptant la seva honradesa a les circumstàncies.

Tenen especial interès la fauna i els ambients pels quals viatgen i l'estètica i la música que els acompanya, tots ells amb un evident accent i pols racial. Hi ha molt de previst en el discurs i en el transcurs de la història, però estan tan ben «armats» els personatges i tenen tanta personalitat els actors que un pot perdonar a aquesta Queen & Slim part d'aquest tram central entre allargat i reiteratiu. S'està amb ells de la mateixa manera que un està amb l'amic pesat i maldestre quan coneixes els motius pels quals perd l'oremus. Melina Matsoukas mai ofereix el contraplà d'aquesta història (els altres), però és que potser no n’hi hagi.

Oti Rodríguez Marchante – abc.es


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: