BALUAN SHOLAK

Direcció: Nurgeldy Sadygulov
Any: 2018
Durada: 98′
Idioma: VOSE
Gènere: Drama, biografia
Kazakhstan
SECTION

SINOPSI

Al Kazakhstan del segle XIX, el lluitador i poeta Baluan Sholak es va convertir en una icona nacional quan va intentar protegir el seu poble d'una apressant onada d'immigrants que amenaçaven d’acabar amb la pau del seu petit poble. Aquesta és la història d'un heroi nacional que es va enfrontar a un govern cada vegada més autoritari, el qual va decidir expropiar les terres dels kazakhs per oferir-les als nouvinguts de l'Imperi rus. La llegenda de Baluan Sholak és una de passió nacional, rebel·lia i perseverança.

Biografia del director


Nurgeldy Sadygulov és un cineasta i documentalista kazakh. Va passar la major part de la seva formació acadèmica especialitzant-se en la filmació de documentals. Amb la col·laboració del Ministeri de Cultura del Kazakhstan porta, per primera vegada, a la gran pantalla la famosa història del poeta, lluitador i tota una icona nacional: “Baluan Sholak” (2018), la qual es va estrenar al 50 International Film Festival of l'Índia (IFFI).


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: