LA JAULA DORADA

Títol original: La cage dorée Direcció: Ruben Alvex Guió: Ruben Alves, Hugo Gélin, Jean–André Yerles País: França Durada: 90 min Any: 2013 Gènere: Comèdia Interpretació: Rita BlancoJoaquim de AlmeidaRoland GiraudChantal LaubyBarbara CabritaLannick GautryMaria VieiraJacqueline CoradoJean-Pierre Martins Fotografia: André Szankowski Distribuïdora: Surtsey Films Estrena a Espanya: 19/06/2014

Tots els públics

Doblada en espanyol

SINOPSI

Maria i Jose Ribeiro viuen des de fa trenta anys en una petita porteria en un bon barri parisenc. Aquesta parella d'immigrants portuguesos són estimats al barri sencer i, quan sorgeix la possibilitat de tornar a Portugal, ningú vol deixar-los marxar. Però què volen ells?

(Filmaffinity)


CRÍTICA


Per a veïns de l’humor de renda mitjana

En les millors comèdies britàniques de la inoblidable i mítica productora Ealing, tota una comunitat, un grup d’heterogènies persones, formaven una compacta pinya a favor d'aconseguir els seus propòsits, fossin solidaris, de supervivència, murris o polítics (aquesta sempre actual Pasaporte para Pimlico que haurien de veure els nostres governants). Quan aquesta comunitat de veïns francesos, veritable catàleg tòpic i típic de caràcters (francesos, òbviament) es confabula perquè aquest matrimoni portuguès que s'ha encarregat gairebé tota la vida de la porteria, i per tant de l'edifici, no es retiri i torni al seu país, llavors... llavors La jaula dorada és tan divertida i tan britànica com, per exemple, Los apuros de un pequeño tren. Entre el bon rotllo intercultural (i una també evident lectura social: amos i servents, senyors i criats etc.) i la bonhomia descriptiva de personatges es mou el film de Rubén Alves. És com si, en la seva afabilitat (i bon entramat còmic lleuger), s'ajuntessin a l'entresòl per una reunió de propietaris el folklorisme emigrant de Las chicas de la sexta planta, la (innòcua) maldat veïnal de La semilla del diabló i el coqueteig (light) amb l'esperpent de La comunidad d'Álex de la Iglesia.

El millor: la galeria de personatges francesos.

El pitjor: els altres personatges portuguesos no principals.


Fausto Fernández – fotogramas.es

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: