UN TANGO MÁS

Direcció: German Kral Guió: German Kral, Daniel Speck Països: Alemanya, Argentina Durada: 84 min Any: 2017 Gènere: Documental, ball Interpretació: Documental (intervencions de: María Nieves Rego, Juan Carlos Copes, Pablo Veron, Alejandra Gutty, Ayelén Álvarez Miño, Juan Malizia) Música: Luis Borda, Sexteto Mayor, Gerd Baumann Fotografia: Jo Heim, Félix Monti Distribuïdora: Surtsey Films Estrena a Espanya: 1/9/2017


No recomanada per a menors de 7 anys
Versió original en espanyol

SINOPSI

Història de la vida i l'amor dels famosos ballarins de tango argentins, María Nieves Rego i Juan Carlos Copes, que es van conèixer en l'adolescència i van ballar junts durant gairebé cinquanta anys, fins que una situació dolorosa els va separar.

(FilmAffinity)


CRÍTICA



Per als que barregen feina, art i vida personal
 


Sempre s'ha dit (i segurament s'ha exagerat) que Fred Astaire i Ginger Rogers no suportaven, i que, fora de les càmeres, quan no havien de ballar, ni es parlaven. Les dues estrelles de la’RKO no van arribar a ser mai parella sentimental, però si que ho van ser els dos protagonistes del film de Germán Kral: María Nieves Rego i Juan Carlos Copes, virtuosos del tango que van dansar junts gairebé 50 anys, fins i tot quan el seu matrimoni feia eternitats que s’havia acabat i només hi havia entre ells rancor i antipatia.

Un tango más és la crònica d'aquest amor i desamor, però també moltes coses més. La pel·lícula (que compta amb producció de Wim Wenders, director de Pina el 2011) radiografia una societat en la qual, tot i els canvis culturals, el tango segueix tan viu (i ha evolucionat i ha estat adoptat per joves i talentosos ballarins) com certs comportaments: xoca molt la tristesa de Rego, que intenta assumir la seva soledat, davant de la seguretat i fatxenderia de Copes, que no admet que potser lligar tant... no va estar bé.

El millor: la magnètica i dolorosa presència de Rego.

El pitjor: es podria retallar alguna escenificació del passat.


Pere Vall – fotogramas.es


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: