I CARE A LOT

Direcció i guió: J Blakeson País: Regne Unit Durada: 114 min Any: 2020 Gènere: Thriller, drama, comèdia negra Interpretació: Rosamund Pike, Peter Dinklage, Eiza González, Dianne Wiest, Chris Messina, Isiah Whitlock Jr., Macon Blair, Damian Young, Arthur Hiou, Jamie Ghazarian, Kayla Caulfield, Georgia Lyman, Leah Procito, Jose Guns Alves, Kevin McCormick, Adam Desautels, Cassidy Neal, Scott Sederquist, Ava Gaudet, Lin Hultgren, Elaine Victoria Grey, Nicholas Logan, Celeste Oliva, Daniel Washington, Michael Malvesti, Jeff Bouffard, Marinko Radakovic, Alicia Witt, Janelle Feigley, Heidi Garrow, Rob Lévesque Música: Marc Canham Fotografia: Doug Emmett, Mike Valentine Distribuïdora: Vértice Cine Estrena a Espanya: 09/04/2021

No recomanada per a menors de 16 anys

Doblada en espanyol

SINOPSI

Marla Grayson (Rosamund Pike) és una dona que no té cap mena d'escrúpol per beneficiar-se dels altres. Durant anys, s'ha aprofitat de dotzenes d'avis com a tutora legal, al·legant que són persones incapaces de tenir cura de si mateixos i que han de ser posats sota la seva tutela. Acompanyada per la Fran (Eiza González), veuen Jennifer Peterson (Dianne Wiest) com la seva nova víctima, una dona a qui creuen que podran estafar fàcilment. Mentre intenten dur a terme el seu pla, la Marla i la Fran descobreixen que la Jennifer no és tan vulnerable com semblava, i que els seus actes han entorpit un important criminal (Peter Dinklage).

(Sensacine)


CRÍTICA

Un ‘thriller’ amb esperit de comèdia sobre personatges amorals i despietats

Amb una trajectòria artística de més de dues dècades, Rosamund Pike sembla haver assolit en els darrers anys un estatus d'estrella que es va demorar més del compte. Després de les múltiples distincions aconseguides pel seu treball a Perdida, de David Fincher, aquesta actriu anglesa de 42 anys és la protagonista absoluta de I care a lot, mixtura de thriller i comèdia negra que li va valer una nova nominació als premis Globus d'Or .

Pike és Marla Grayson, una advocada especialitzada en la custòdia d'ancians que -per qüestions fisicopsíquiques i la falta d'ajuda d'algun familiar- estan incapacitats per gestionar les seves fortunes. Ja en la primera escena veiem que ella fa servir un complex entramat de psicòlegs, metges, responsables de geriàtrics i una subornada relació amb els jutges per obtenir la guarda de nombrosos i molt benestants jubilats, als quals -a partir de disposicions legals- interna en coquetes residències per després disposar dels seus béns, vendre'ls a tota velocitat i quedar-se amb bona part dels ingressos. Cínica i brillant, la Marla és una psicòpata manipuladora que sembla tenir-ho tot sota control en un lucratiu negoci per al qual compta amb el suport de la seva sòcia i amant Fran (la mexicana Eiza González) fins que topa amb Jennifer Peterson (Dianne Wiest), una dona gran amb molts diners, però també amb diversos secrets lligats amb la màfia. Allà apareixerà el seu fill Roman (Peter Dinklage), un gàngster multimilionari, i tot quedarà servit per a un enfrontament sense regles ni límits.

El guionista i director britànic J Blakeson (The Disappearance of Alice Creed, La quinta ola) maneja el relat amb solidesa, bon ritme, tensió i un esperit tragicòmic que per moments remet al cinema dels germans Coen. El principal desafiament (i en cert sentit també un dels seus problemes) és que resulta difícil empatitzar amb una protagonista que és capaç de qualsevol cosa amb la condició d'enganyar, estafar i buidar com una depredadora dotzenes d'ancians. L'aposta es complica encara més perquè els que es converteixen en els seus enemics són encara més despietats i amorals que ella.
No apta per a esperits sensibles, I care a lot és una pel·lícula mordaç i incòmoda en la seva proposta (l'exaltació políticament incorrecta d'uns éssers que s'aprofiten de les misèries i fissures del capitalisme salvatge), però alhora bastant aconseguida (per moments , fins i tot irresistible) en el seu resultat final.

Diego Batlle – lanacion.com


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: