LA BRIGADA DE LA COCINA

Títol original: La brigade Direcció: Louis-Julien Petit Guió: Liza Benguigui, Sophie Bensadoun, Louis-Julien Petit, Thomas Pujol País: França Durada: 97 min Any: 2022 Gènere: Comèdia Interpretació: Audrey Lamy, François Cluzet, Chantal Neuwirth, Fatou Kaba, Yannick Kalombo, Amadou Bah, Mamadou Koita, Alpha Barry, Yadaf Awel, Demba Guiro, Boubacare Balde, Irakli Maisaia, Sayed Farid Hossini Música: Laurent Perez del Mar Fotografia: David Chambille Distribuïdora: Caramel Films Estrena a Espanya: 17/06/2022

Apta per a tots els públics
Doblada en espanyol


SINOPSI

Des que era petita, la Cathy somiava tenir el seu propi restaurant. Però als quaranta, res no surt com esperava i es veu obligada a acceptar una feina com a cuinera en una llar per a joves immigrants. El seu somni sembla que està desapareixent... o no?

(FilmAffinity)






CRÍTICA

Com Audrey Lamy es troba amb joves migrants a la seva cuina

Louis-Julien Petit, el director d'Invisibles, ofereix una nova comèdia humanista de gran èxit: La Brigade amb Audrey Lamy i François Cluzet

La Brigade s'assembla menys a Bac Nord que a Top Chef. Louis-Julien Petit explica com una cuinera (Audrey Lamy, premi d'interpretació a l'Alpe d'Huez) i un treballador social (François Cluzet) s'uniran per formar joves migrants en cuina en una comèdia social que obre el cor i la gana.

"Ens vam envoltar de joves increïbles que tenen alguna cosa per recuperar la fe en els éssers humans", explica François Cluzet a 20 Minutes. Han passat per terribles calvaris que els han portat tanta maduresa com ganes d'aconseguir transmetre els seus coneixements als seus països. “Els actors de la pel·lícula estan en sintonia amb aquests menors que el director de Discount i Les Invisibles ha seleccionat hàbilment.

Rialles, llàgrimes i gust             
  

"La comèdia és una bona manera de conscienciar", insisteix el director Louis-Julien Petit. Fer riure fa pensar i això és el que volia fer per a La Brigade! La seva humanitat i empatia arriben al públic, alhora que la descripció que fa del món del treball resulta realista. Autoritària però profundament commovedora, Audrey Lamy porta la batuta d'una crònica que de cap manera amaga les dificultats amb què es troben els joves i les persones que els supervisen.

Ens divertim molt veient els primers enfrontaments entre l'heroïna i els menors que ella ha de dirigir, però el riure s'apaga quan es produeix una expulsió injusta. "Vaig aprendre molt, i no només de cuina, per a la qual em vaig formar", diu Audrey Lamy. Aquest rodatge va ser una experiència humana enriquidora. L'espectador ho comparteix amb delit, ja que els personatges estan dibuixats sense caricatura però amb una humanitat vibrant. Sense oblidar els moments en què la boca se’ns fa aigua davant dels petits plats apetitosos que veiem preparant a la pantalla.

“Cuinar és compartir, insisteix François Cluzet. També és una manera de mostrar el que cadascú pot aportar a tothom. Louis-Julien Petit i el seu equip no es van aturar en aquest generós missatge. Al final de la pel·lícula, un número de telèfon (0749794961) permet posar en contacte els possibles empresaris amb aprenents que busquen pràctiques laborals. “Fer pel·lícules és un començament”, diu el director. També intentem oferir una ajuda més concreta”. Aquesta iniciativa fa encara més simpàtica la seva Brigade.

Caroline Vie – 20minutes.fr


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: