CANTANDO EN LAS AZOTEAS

Direcció:  Enric Ribes Guió:  Enric Ribes, Xènia Puiggrós, Isa Campo País: Espanya Durada: 74 min Any: 2022 Gènere: Documental Interpretació:  Documental, Gilda Love, Chloe Romero Fotografia:  Anna Franquesa Solano Distribuïdora: BTeam Pictures Estrena a Espanya: 01/07/2022

No recomanada per a menors de 12 anys

Versió original en espanyol


SINOPSI

Gilda Love / Eduardo, l'últim transformista del barri Xino de Barcelona, sobreviu amb una miserable pensió mentre intenta continuar actuant als escenaris. Les seves prioritats es veuen alterades amb l'arribada a la seva vida de la Chloe i de la seva mare, la Hanna, amb les quals tindrà l'oportunitat de formar la família que mai no ha tingut.

(FilmAffinity)






CRÍTICA

Homenatge al Raval de Barcelona a través de Gilda Love


'Cantando en las azoteas' i el transformista Gilda Love


Inicia Films (Las Niñas) produeix aquest documental, amb suport de l'ICAA i de TV3, d'Enric Ribes sobre Gilda Love, un famós transformista de la Barcelona canalla dels anys 70 i 80, protagonista d'aquell espai underground que s'erigia a Barcelona com a font de llibertat. Un espai excepcional per al joc, la disfressa, la màscara i el transformisme, en un moment històric fosc, marcat per la repressió.


Gilda Love de nit i batejada en néixer com Eduardo, va néixer bessó d'una germana escanyada pel seu propi cordó umbilical i per aquesta raó ell diu que té una part femenina de la qual mai no podrà desprendre's i que el porta a ser Gilda de nit.
El director, Enric Ribes (Greykey, Talk me to the moon), va descobrir el personatge de la Gilda i va realitzar el curtmetratge de Cantando en las Azoteas però sentia que la peça visual se li havia quedat curta i que la història de Gilda Love podia convertir-se en un homenatge a aquest barri xinès de Jean Genet o de Manuel Vázquez Montalbán, un espai únic on es podia, de debò, ser.


Un homenatge al Raval de Barcelona


Cantando en las azoteas és, a través de la figura de la Gilda, un homenatge al Raval de Barcelona, a aquest barri divers ja gairebé extingit que podia haver estat un barri multicolor de moltes ciutats d'Europa però que no ho va ser perquè amb la seva personalitat única va dotar sempre Barcelona d'aquell oasi de llibertat que feia que la ciutat comtal, al mig d'una Espanya franquista i postfranquista, fos a la seva manera Europa.


Amb la col·laboració d'Isa Campo (Entre Dos Aguas, conquilla d'or al Festival de Sant Sebastià) com a script editor i en l'elaboració del tractament, el guió es va escriure també de forma conjunta amb la guionista Xènia Puiggrós. La pel·lícula documental se centra en un moment concret de la vida de la Gilda: quan coneix la Chloe i la seva mare, la Claudia. Això canviarà la percepció de moltes coses per sempre.


cinemagavia.es


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: