UNA RAZÓN BRILLANTE

Títol original: Le brio Direcció: Yvan Attal País: França Durada: 95 min Any: 2017 Gènere: Comèdia Interpretació: Daniel Auteuil, Camélia Jordana, Jacques Brel, Serge Gainsbourg, Romain Gary, Yvonne Gradelet, Yasin Houicha, Nozha Khouadra, Jean-Baptiste Lafarge, Louise Loeb, Claude Lévi-Strauss, François Mitterrand, Yves Mourousi, Nicolas Vaude Música: Michael Brook Fotografia: Rémy Chevrin Distribuïdora: BTeam, Pictures Estrena a Espanya: 28/3/2018

No recomanada per a menors de 7 anys

Doblada en castellà i versió original subtitulada en castellà

SINOPSI

Neila Salah és una jove de l'extraradi parisenc que somia ser advocada. S'ha matriculat a la facultat de Dret més important de París, però el primer dia de classe té un enfrontament amb Pierre Mazard, un professor una mica conflictiu. Per redimir-se, el professor proposa a Neila ajudar-la a preparar una important prova a nivell nacional. Encara que cínic i exigent, Pierre seria l'ajuda ideal que Neila necessita però per a això hauran de començar tots dos a superar alguns prejudicis.

(Filmaffinity.com)

CRITICA

L’“Intocable” que necessitava la universitat. I amb un punt femení.

 

Mentre el món se'n va en orris, França segueix fent pel·lícules sobre professors. Amb films com Una razón brillante, en què el focus està en la importància que un professor pot tenir en un alumne, la cinematografia gal·la posa el seu granet de sorra en la construcció d'un país millor. I no només això. Com que el subgènere educatiu té una producció tan estimulant, de vegades aprofita per mirar a la cara els aspectes més espinosos de la seva societat. És a dir, a la banlieue (també a la dreta). Tots dos factors coincideixen en Una razón brillante quan el políticament incorrecte professor Mazard es veu obligat a ensenyar oratòria a la seva alumna d'origen algerià i sorgeix entre ells una relació d'amistat i aprenentatge tan emocionant com constructiva.


Més enllà de l'entranyable interpretació de Daniel Auteuil i Camélia Jordana, aquesta combinació d'emoció i intel·ligència és el que eleva Una razón brillante per sobre d'altres pel·lícules del gènere convertint-la en l’Intocable del món universitari i amb un punt femení molt d'agrair. No només això. Dins de la seva factura convencional sense grans ostentacions narratives, els seus personatges principals estan pulcrament escrits, són complexos i intel·ligents com només podrien ser-ho en un país que dedica a l'educació tantes pel·lícules a l'any.


Andrea G. Bermejo – Cinemania.elmundo.es

 


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: