DESTINO MARRAKECH

Títol original: Exit Marrakech Direcció i guió: Caroline Link País: Alemanya Durada: 122 min Any: 2013 Gènere: Drama Interpretació: Ulrich TukurSamuel SchneiderHafsia HerziMarie-Lou SellemJosef BierbichlerMourad ZaouiLisa VicariStefanie Höner Música: Niki Reiser Fotografia: Bella Halben Distribuïdora: Surtsey Films Estrena a Espanya: 05/09/2014

No recomanada per a menors de 12 anys
Versió doblada en espanyol

SINOPSI

Un adolescent es veu forçat a passar un temps amb el seu pare a qui a penes coneix, un director alemany d'obres de teatre que treballa a Marràqueix. Serà llavors quan el progenitor haurà d'enfrontar-se al seu passat i a aquelles responsabilitats que va eludir en el seu dia. Després d'una aforada discussió entre tots dos, el jove es perd pels baixos fons de la ciutat marroquina. Freqüentant les discoteques més sòrdides de la ciutat coneixerà una noia una mica més jove que ell, que el conduirà a la seva terra natal a través de territoris d'allò més inhòspits. Passar temps amb aquesta noia li donarà la força per afrontar el seu pare.

(Sensacine)


CRÍTICA

Per a fans d'històries humanes sense floritures

El caràcter del protagonista (Samuel Schneider) queda definit en l'excel·lent primera escena, al despatx de l'institut: un jove intel·ligent, independent i més aviat indisciplinat. Aquesta capacitat d'atrapar en un parell de frases i uns gestos puntuals el tarannà d'un personatge es farà extensible a tota la pel·lícula, rica en l'observació no només de conductes, sinó també d'una geografia concreta i del xoc de cultures europea i nord-africana.

Destino Marrakech és, en essència, un melodrama paternofilial, feliçment exempt de moralitat simplista i clixés, al voltant de la molt distant relació entre pare absort per les seves tasques teatrals i fill indiferent des del primer moment als llaços familiars, que es desenvolupa bàsicament en el tram final del film en clau de road movie. Però, abans d'aquest retrobament íntim, hem assistit a un apassionant viatge pel paisatge marroquí, que per al protagonista tindrà efectes catàrtics. Preciós, el fragment de la fugida amb la prostituta fins al poblet, o el recorregut amb guia pel desert, on s'al·ludeix explícitament a El cielo protector (Bernardo Bertolucci, 1990). Més inspirada que en la seva oscaritzada En un lugar de África (2001), Link filma fets, gents i llocs exòtics amb una admirable justesa de to.

El millor: el sentit de llibertat que esgrimeix el protagonista.
El pitjor: l'escena final a la platja.

Jordi Batlle Caminal – fotogramas.es


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: