AVATAR

Direcció i guió: James Cameron País: EUA Durada: 171 min Any: 2009 Gènere: Ciència-ficció Interpretació: Sam Worthington, Zoe Saldana, Sigourney Weaver, Stephen Lang, Michelle Rodriguez, Giovanni Ribisi, Joel David Moore, Wes Studi, CCH Pounder, Laz Alonso, Dileep Rao, Terry Notary, Matt Gerald, Jason Whyte, Scott Lawrence, Sean Anthony Moran, Sean Patrick Murphy Música: James Horner Fotografia: Mauro Fiore Distribuïdora: Walt Disney Reestrena a Espanya: 30/09/2022

No recomanada per a menors de 12 anys
Doblada en espanyol

SINOPSI

Un estrany mineral descobert al llunyà planeta Pandora sembla ser la solució a la desesperada necessitat de la Terra de trobar noves fonts d’energia. Els Na’vi, els fascinants habitants de Pandora, però, no estan disposats a acceptar sense més que els humans els expulsin de casa seva per poder extreure el preuat mineral. Jake Sully, un antic soldat ara confinat en una cadira de rodes, rebrà l’ordre d’infiltrar-se entre els Na’vi, adoptant, amb l’ajuda dels científics, l’aparença d’un d’ells.







CRÍTICA

Per què és important la reestrena d'”Avatar”? James Cameron ho explica


El director considera que la reestrena d'Avatar és important perquè les noves generacions no la van veure com va ser dissenyada per ser vista.

Molts es preguntaran per què una reestrena d'Avatar de James Cameron a la pantalla gran és necessària. Durant la seva estrena l'any 2009 l'epopeia especial dels Na'vi de Pandora es va convertir -gradualment- en la pel·lícula més taquillera de tots els temps. Des d'aleshores diverses reestrenes han passat, però cap és tan especial com el que passarà aquest any, segons el director.

[...] Cinema PREMIERE va ser present en una conferència de premsa amb James Cameron i l'elenc, per celebrar el rellançament de la pel·lícula a les sales de cinema. Allí el també director de Titanic va explicar que considera important que Avatar torni a la pantalla gran, especialment en consideració a les noves generacions, que probablement no han vist la pel·lícula de la manera com va ser dissenyada per ser vista.

Vull dir, han passat 12 anys des que es va estrenar. Així que, bàsicament, si tens menys de 22 o 23 anys és molt poc probable que hagis vist la pel·lícula en un cinema, cosa que en certa manera significa que no has vist la pel·lícula. Perquè nosaltres vam fer la pel·lícula per a la pantalla gran i en 3D. I ara l'hem remasteritzada en 4K, amb Alt Rang Dinàmic (HDR) i 48 fotogrames per segon. Es veu millor del que es va veure fins i tot a la seva estrena original.

D'altra banda, la reestrena d'Avatar serà com una mena de preludi abans de l'arribada de la segona entrega. Avatar: el camino del agua està previst que es presenti als cinemes a finals d'any. Just a temps per a l'època de desembre.
Cameron a més assegura que la remasterització va caure molt bé a la seva obra magna. Va confessar que tant ell com el seu equip van quedar força impressionats pel look general d'Avatar. Sens dubte s'ha de veure en pantalla gran. Especialment aquells cinèfils joves que potser no van poder assistir a les sales de cinema cap al 2009.

 Hi ha molta gent allà fora, un nou tipus de generació d'aficionats al cinema que sorgeix. Fins i tot si els agrada la pel·lícula vista en streaming, Blu-ray, o com sigui que l'hagin vist, encara no han vist realment la pel·lícula de la manera com vam voler que es veiés. I saps, acabàvem de veure-la un cop acabat tot el procés de remasterització i ens va deixar bocabadats. Intento dir-ho amb cert grau d'humilitat, però estem realment impressionats per com es veu. Només l'experiència física de la pel·lícula. I estem molt emocionats de compartir-ho amb la gent que mai no l'ha vist en una sala de cinema.

Luis Angel H Mora – cinepremiere.com


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: