OCHO APELLIDOS MARROQUÍS

Direcció:  Álvaro Fernández Armero Guió: Diego San José País: Espanya Durada: 98 min Any: 2023 Gènere: Comèdia Interpretació: Julián López, Michelle Jenner, Elena Irureta Música: Vanessa Garde Fotografia: Sergi Gallardo Distribuïdora: Universal Pictures Estrena a Espanya: 1/12/2023

No recomanada per a menors de 7 anys
Versió original en espanyol  

      

SINOPSI

La Carmen (Elena Irureta) vol complir l'última voluntat del José María, el seu marit i patriarca de la família: recuperar el 'Sardinete', el primer pesquer de la seva flota, que està ancorat en un port marroquí. En el viatge de Cantàbria al Marroc, l'acompanyaran la seva filla Begoña (Michelle Jenner) i l'ex d'aquesta, el Guillermo (Julián López), desesperat per recuperar el seu amor. Entre xocs culturals descobriran a més el gran secret del José María: Hamida (María Ramos), la seva altra filla.

(FilmAffinity)


CRITICA

Torna la saga “Ochoa apellidos vascos' amb “Ocho apellidos marroquís”


Álvaro Fernández Armero dirigirà la tercera entrega de la saga, protagonitzada per Michelle Jenner, Julián López, Elena Irureta i María Ramos


Semblava que seria una comèdia de tòpics regionalistes més i va acabar sent la pel·lícula més taquillera del cinema espanyol. El 2014, Ocho apellidos vascos va rebentar els pronòstics en atraure fins al cinema 9 milions i mig d'espectadors -56 milions d'euros de taquilla-, avançant Lo imposible de Juan Antonio Bayona. La pel·lícula escrita per Diego San José i Borja Cobeaga i dirigida per Emilio Martínez Lázaro (El otro lado de la cama, 2002) recorria a l'humor sobre estereotips bascos -els serrells, l'abundància del menjar, el caràcter extremadament afable- per explicar una història d'amor impossible entre una euscalduna (Clara Lago) i un sevillà (Dani Rovira). La seva seqüela, Ocho apellidos catalanes, estrenada el 2015, va estar a punt de revalidar el títol de la seva predecessora i es va convertir en la tercera pel·lícula més reeixida del cinema espanyol.

Gairebé deu anys després de la primera entrega, Universal ha anunciat la tercera part de la saga, Ocho apellidos marroquís, aquesta vegada dirigida per Álvaro Fernández Armero (Si yo fuera rico, Todo es mentida) i amb un repartiment protagonista integrat per Julián López (Operación Camarón, Perdiendo el Norte), Michelle Jenner (saga de Tadeo Jones, Isabel i Los hombres de Paco), Elena Irureta (Patria, El Comisarioi) i María Ramos (El Cid i Una vida entre dos aguas). Ocho apellidos marroquís, que fins ara es titulava Casi familia, arribarà a les sales espanyoles el 2023.
El rodatge de la pel·lícula va tenir lloc l'estiu passat a diferents localitzacions del Marroc, Cantàbria i Madrid. Fernández Armero ha definit la pel·lícula com “una comèdia en què el xoc cultural és l'autèntic motor de l'humor, en què uns personatges conservadors i hipòcrites s'han d'enfrontar a una cultura que desconeixen i de la qual només tenen prejudicis infundats. És una pel·lícula sobre aquesta ignorància que ens fa jutjar i omplir-nos de prejudicis abans de conèixer allò que estem rebutjant. Un fet del qual no estem exempts gairebé cap de nosaltres i que sol ser més fàcil veure en els altres que en un mateix”.

Segons ha avançat Universal, la trama és la següent: "Carmen (Elena Irureta) vol complir l'última voluntat de José María, el seu marit i patriarca de la família: recuperar el Sardinete, el primer pesquer de la seva flota, que està ancorat en un port marroquí, en el viatge de Cantàbria al Marroc, l'acompanyaran la seva filla Begoña (Michelle Jenner) i l'ex d'aquesta, Guillermo (Julián López), desesperat per recuperar el seu amor. Entre xocs culturals descobriran a més el gran secret de José María: Hamida (María Ramos), la seva altra filla”.   

Cultura - El Confidencial

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: