QUEST

Direcció i guió: Antonina Obrador País: Espanya Durada: 75 min Any: 2023 Gènere: Drama, sobrenatural Interpretació: Enric Auquer, Laia Manzanares, Miquel Gelabert Música: Maria Arnal Fotografia: Marc Miró Distribuïdora: Nanouk Estrena a Espanya: 1/12/2023


No recomanada per a menors de 7 anys

Versió original en català
      

SINOPSI

El Lluc, un biòleg marcat pel suïcidi de la seva dona Maria, emprèn una investigació per catalogar la flora al lloc on va morir: l'illa deshabitada de Quest. Allà descobreix que a l'illa hi regna un element sobrenatural

(FilmAffinity)


CRITICA

‘Quest’: dol i investigació a l’illa misteriosa

Quest és el títol del thriller psicològic de la directora debutant Antonina Obrador. Amb aquest film la realitzadora mallorquina reflexiona sobre el dol i la masculinitat. Amb Enric Auquer i Laia Manzanares com a protagonistes. La cinta també compta amb la presència de Miquel Gelabert i Maria Arnal, Quest va inaugurar la 13a edició de l’Atlàntida Mallorca Film Fest i ha estat recentment reconeguda com a Millor Pel·lícula al 14è Festival Som Cinema. Després del seu tour festivaler, arribarà als cinemes l’1 de desembre.

Quest, l’illa del misteri

La pel·lícula narra la història d’en Lluc, un biòleg interpretat per Enric Auquer. Marcat pel suïcidi de la seva dona Maria, emprèn una investigació al lloc on va morir: l’illa deshabitada de Quest. Un cop allà s’adona que a l’illa hi regna un element sobrenatural. L’arribada de la Carme, la seva germana interpretada per Laia Manzanares, l’empenyerà a enfrontar-se amb les pors més arrelades en el seu interior.

Per tractar temes universals, com el dol i la culpa, Antonina Obrador s’ha inspirat en elements de la mitologia mediterrània i ha rodat a diferents localitzacions de Mallorca, com Felanitx, Portocolom, l’illot de Sa Dragonera o la Serra de Tramuntana. “L’illa de Quest és un espai temporal subjectiu. Vull parlar del moment a la vida en què després d’un esdeveniment traumàtic, sentim que res avança, que tot queda en suspensió. Dels llimbs en què un es troba quan passa per un dol”, explica Obrador. “També volia parlar de la sensació d’aïllament, de com la solitud absoluta et pot portar a moments de reflexió tan profunds que et pots perdre en ells”, afegeix la directora.

Produïda per Nanouk Films i La Perifèrica Produccions ha tingut també participació de TV3 i IB3, el suport de l’ICEC i l’ICIB. La col·laboració de la Mallorca Film Comission i l’Ajuntament de Felanitx han estat també claus pel film.

Redacció – elcinefil.cat

    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: