N
PROPERAMENT - 2019

NOVEMBRE
DEL 7 AL 17 DE NOVEMBRE DE 2019
FESTIVAL DE CINEMA DE LA MEDITERRANIA I DEL LLEVANT
DEL 15 AL 18 DE NOVEMBRE DE 2019
CINEMA
DIVENDRES 15

Le Mans '66

Una pel·lícula de James Mangold

[DOE]

DEL 22 AL 25 DE NOVEMBRE DE 2019
Festival de Cinema i Drets Humans de Barcelona

Del divendres 22 al dilluns 25 de novembre
19 pel·lícules
sobre projectes d'alimentació ecologica, canvi climàtic, desigualtats,
migracions, marginació, cooperació...

PROGRAMACIÓ A CINEBAIX - FESTIVAL DE CINEMA I DRETS HUMANS
DIVENDRES 22 - SALA 4
17.00 hores - Projectes d'alimentació ecològica a l'Amazònia i a Burkina Faso
 • Los hijos de Lucía, d'Ignacio Lantero. Alemanya - 2019 - Documental - VOSE - 76'
  El 2010, mentre estava de viatge per documentar els secrets de la permacultura a tot el sud de la França rural, la meva cosina Lucía té una sèrie de somnis que posen punt i final al nostre projecte documental. Els somnis de Lucia la porten a Haití, on es troba amb una realitat que canviaria per sempre la seva vida i la vida dels que va conèixer.
 • Contramaré, de Daniel Marenco. Brasil – 2018 - Documental – VOSE – 29’
  Contramaré és un documental sobre persones que superen dificultats a través de la música en una favela situada a la zona nord de Rio de Janeiro. A Maré, on el so dels trets és part de la rutina, l'Orquestra Maré do Amanhã ensenya música clàssica, transformant les perspectives vitals dels joves. Aquesta història té de protagonistes a nens i adolescents que estan descobrint noves formes de vida amb el suport de partitures i d'instruments musicals
  CINEFÒRUM amb la preséncia del director

19.30 - Pobresa i marginació al costat de casa
 • Dios nunca muere, de Bárbara Cigarroa.
  Irlanda – 2018 -  Ficció – VE - 15'
  Filmada a l'estat de Nova York, amb una comunitat de treballadors immigrants, Dios Nunca Muere narra la història d'una mare que lluita per criar els seus dos fills. Convivint amb desenes d’altres famílies indocumentades en un camp aïllat de treballadors agrícoles, Paula i els seus fills tenen poc temps i espai per ser una família.
 • Waiting for Barcelona, de Juho-Pekka Tanskanen.
  Finlàndia – 2018 – Documental – VOSE - 85'
  L'amor, les amistats i la policia trepitjant-li els talons. Un dels joves indocumentats d'Europa ens deixa entrar en la seva vida mentre recorre els carrers de Barcelona. "Waiting for Barcelona" gira al voltant de  la lluita dels immigrants indocumentats que recullen ferralla i venen rèpliques il·legals a Barcelona.
22.00 - Los hijos del jaguar
 • A plena luz del día, d’Isra Calzado López.
  Espanya – 2018 – Ficció – VE - 10'
  A plena llum del dia, en una ciutat qualsevol i en els pocs minuts, la vida de la Carla dependrà de la negociació de quatre homes armats. Yago es disposa a pagar el preu pactat pel Sr. Lorenzo, que la té retinguda contra la seva voluntat.

 • Cuilli & Macuilli, los hijos del jaguar, d’Arturo Sánchez del Villar.
  Mèxic – 2019 – Ficció – VOSE -  87'
  En Chano és un nen d'una llunyana comunitat indígena a les muntanyes de Guerrero. Té la responsabilitat de caminar durant hores per portar al mercat dominical de Taxco les artesanies de Tecuanes que elabora amb el seu avi Cenobi . El vell i malalt Cenobi li explica a Chano la llegenda i tradició ancestral dels Tecuanes "Cuilli i Macuilli".
DISSABTE 23 - SALA 4
17.00 - Oleg Sentsov, Premi Sajarov als DDHH, per fi alliberat
 • The trial: The state of Russia vc Oleg Sentsov, d’Askold Kurov.
  Estònia, Polònia i Rep. Txeca – 2017 – Documental – VOSE - 75'.
  Oleg Sentsov és un cineasta ucraïnès, activista del euromaidan i nadiu de Crimea. Després de l'annexió russa de Crimea es va convertir en un opositor actiu de l'ocupació. Al maig de 2014 va ser arrestat pel servei de seguretat rus, acusat de planificar atacs terroristes i transportat a Moscou. Després de més d'un any en custòdia, va ser condemnat a 20 anys de presó, tot i que la seva declaració va ser presa sota coacció i les proves eren insuficients. Sentsov, de fet, mai es va declarar culpable. La investigació de Kurov revela gradualment una història kafkiana absurda i aterridora sobre com algú pot convertir-se en víctima d'un estat implacable. Oleg Sensov va rebre l'any passat el Premi Sajarov DDHH que atorga el Parlament Europeu. Aquest setembre ha sigut alliberat, en un intercanvi de presoners polítics entre Ucraïna i Rússia.

 • amb la col·laboració de l'Oficina del Parlament Europeu a Barcelona
19.30 - Canvi climàtic
 • Tierra / Erde, de Nikolaus Geyrhalter. - Àustria – 2019 – Documental – VOSE - 115'
 • Un retrat de la Terra en set llocs que els humans han transformat a gran escala: muntanyes senceres mogudes a Califòrnia, un túnel que es talla a través de la roca al Pas Brenner, una mina a cel obert a Hongria, una pedrera de marbre a Itàlia, una mina de coure a Espanya, la mina de sal utilitzada per emmagatzemar residus radioactius a Wolfenbüttel i un paisatge de sorres bituminoses al Canadà. Inicialment mostrats des de dalt com pintures abstractes, aquests terrenys s'exploren posteriorment a terra: la pel·lícula teixeix imatges d'observació de màquines amb converses amb els treballadors. Al costat de les declaracions sobre els processos de treball, el dany ambiental i el canvi tecnològic, Earth fa que aquest món construït sigui visible d'una manera única al reduir-lo subtilment com piles de matèria grisa, turons i muntanyes. Els paisatges sorrencs, solcats per un seguit de dispositius mecànics que es mouen com erugues o cucs. Les dimensions són gegantines, les proporcions fora de control; el món s'ha escapat de l'abast de la humanitat. «Sempre hi ha una màquina més gran, un motor més gran i quan tot falla, hi ha dinamita. Sempre guanyem». O no?
22.00 - El cuarto reino (el reino de los plásticos)
 • Lo que nunca te dije, de Diego Arévalo López. Espanya – 2018 – Ficció – VE - 5'
  La Clara va abandonar el seu poble natal quan encara era una nena, separant-se de la seva germana Puri, a la qual no ha tornat a veure des de llavors. Durant anys mantenen una relació epistolar. Després de molt de temps decideix tornar al poble per lliurar-li en persona una última carta, en la qual li confessa el traumàtic secret familiar del qual ha fugit tota la vida.
 • Subastados, de Rui Lopes. Espanya – 2018 – Ficció – VE - 9'
  Subhastats, és un curtmetratge amb valors humanitaris. Explica la realitat d'immigrants i refugiats, que arriben de països Sub-saharians, i acaben sent venuts com a mercaderia.
 • El cuarto reino (el reino de los plásticos), d’Àlex Lora. Espanya – 2017 - Documental – VOSC - 83' En un centre de rediclatge als afores de Nova York, pobres, estrangers indocumentats i persones marginades comparteixen la seva decepció vers el somni americà. Responent a aquesta falsa promesa, Ana, Walter, Eugene, Pierre i René trobaran en companyia dels altres, respostes a misteris còsmics i preguntes existencials que ens fan ser plenament humans. Els somnis no es moren si el viatge continua, independentment dels orígens i les destinacions.
DIUMENGE 24 - SALA 4
17.00 - Pèrdues naturals i culturals
 • Maria de los Esteros, d'Eugenio Gómez Borrero . Colombia - 2018 - Ficció - VOSE - 19'
  Mentre la marea puja i baixa, a la Maria dels Esteros se li'n va la vida al manglar, temptejant el fang, buscant pianguas, desenterrant records. A la feina se li sumen els records i el cant de les seves amigues difuntes, com si encara seguissin traient petxines. Però el manglar, que un dia va ser rebost de vida, avui és el cementiri dels que es resisteixen a deixar el territori. Present i passat es confonen i, avui com ahir, la Maria es nega a deixar la seva terra.
 • Be' Jam Be. La canción que nunca acaba, de Caroline Parietti & Cyprien Ponson.
  França – 2017 -  Documental – VOSE -  85'
  A Sarawak (Borneo), "els que viuen riu amunt" són els primers afectats per la desforestació. Els penen, ex-caçadors nòmades, queden atrapats a l'ull d'aquesta tempesta: com seguir vivint quan el món sencer s'està desarmant? quan el paisatge, que donava sentit a l'existència, desapareix, juntament amb el llenguatge, els costums i els esperits? La pel·lícula, portada per la cançó d'aquells que es neguen a cedir, dibuixa les línies de resistència a aquesta lluita mortal.
19.30 - Canvi climàtic
 • Ritmos de Kenia, de Sandra Budi. Catalunya – 2019 -  Documental - VOC - 6'
  Ritmos de Kenia és el resultat de setmanes de feina intentant convertir 3 mesos de metratge dels meus dies a Kenya en una peça que defineixi el que vaig veure i viure durant una de les experiències / aventures més boniques que he tingut. És una barreja de cançons, ritmes, sons i imatges que vaig gravar en el meu dia a dia amb dues famílies diferents en dos llocs diferents i tot el que va passar al seu voltant.
 • Antropoceno. La era humana, de Jennifer Baichwal, Nicholas de Pencier i Edward Burtynsky. Canadà – 2018 – Documental – VOSE - 87'
  La pel·lícula segueix la investigació d'un grup internacional de científics, el Grup de Treball del Antropocè que, després de gairebé 10 anys d'investigació, argumenta que l'època de l'Holocè va cedir a mitjans del segle XX, donant pas a l'era Antropocena, a causa de els canvis profunds provocats per l'ésser humà. Creant un gran nexe d'unió entre l'art i la ciència, Antropocè és un homenatge a la terra i els riscos que es presenten avui dia amb la imparable intervenció de l'Homo sapiens.
22.00 - Resistència al Brasil
 • Resistance (Legalidade), de Zeca Brito.
  Brasil – 2018 -  Ficció - 120'

  El 1961, el governador Leonel Brizola lidera el moviment Legalidade, el primer en la història del Brasil. Lluitant per la Constitució, mobilitza la resistència per garantir que el president João Goulart arribi al poder. Enmig de l'imminent cop militar, un periodista misteriós podria canviar el camí del país.
DILLUNS 25 - SALA 4
17.00 - Cooperació en educació
 • Los cocineros de la paz en el río Nap, d’Esther Petsche i Samuel Schlaefli.
  Suïssa – 2019 -  Documental – VOSE -  55'
  L'ONG "Cuisine sans frontières" va crear una escola flotant per a comunitats indígenes a l'Amazonia equatoriana. L’objectiu del projecte és un canvi fonamental. Proposa un canvi d’una economia basada en l’extractivisme que no ajudi a preservar el medi ambient. I un canvi de l’opció de les comunitats indígenes al seu empoderament.
 • Burkinabë Bounty: Agroecología en Burkina Faso, de Lara Lee.
  EUA, Burkina Faso, Bulgària i Itàlia – 2018 - Documental – VOSE -  37'
  El documental narra la resistència agrícola i la lluita per la sobirania alimentària a Burkina Faso, un petit país sense sortida al mar a l'Àfrica occidental. Presentant agricultors, estudiants, artistes i líders activistes del moviment local Slow Food, la pel·lícula analitza com els Burkanibé reclamen les seves terres i defensen les seves tradicions contra la invasió de l'agricultura corporativa.
19.30 - A la recerca de la identitat
 • Burbisher: Arte y lucha, d'Itoitz Guerrero. Espanya – 2019 – Documental – VOSE - 27'
  L’art i la cultura com a lluita contra la injustícia i l’oblit. El poble saharauí, amb processos creatius, reclama el seu dret a la pròpia terra de la que va ser expulsat. Una mirada diferent cap a la figura del saharaui refugiat que reivindica dignitat i consideració.

 • Sin novedad,de Miguel Berzal de Miguel. Espanya – 2017 – Ficció – VOE - 70'
  Lola vive sola con su hijo, Jorge, cerca de un polígono industrial en Madrid. Ella trabaja muchas horas para un jefe tacaño y estricto en una empresa de almacenamiento. Una noche, Jorge le confiesa a su madre que ha comenzado a mantenerse en contacto con su padre, Marcos, quien los abandonó hace mucho tiempo.
22.00 - Proximitats i llunyanies
 • Zapatos de tacón cubano, de Julio Mas Alcaraz. Espanya – 2019 – Ficció – VOE - 18'
  Zapatos de tacón cubano narra la història de dos adolescents en un barri marginal de Madrid, un lloc hostil als seus desitjos. Amb greus problemes familiars i envoltats d’un entorn agressiu, masclista i homòfob, han de portar una doble vida per amagar l’inici de la seva relació amorosa i la seva passió per la dansa flamenca.
 • Barcos de papel, de Yago Muñoz. Mèxic – 2019 – Ficció – VOSE - 70'
  Un vidu rondinaire que viu una vida solitària al desert de Mèxic rep una trucada de la seva filla separada, immigrant indocumentada als Estats Units. Necessita desesperadament la seva ajuda, per no perdre els seus fills en el sistema d'acollida de Nova York. Ella li enviarà els seus tres fills nord-americans de 7, 4 i 3 anys d'edat, mentre lluita pel seu somni nord-americà i per un camí cap a la ciutadania. Aquesta commovedora història ens recorda el vincle incondicional de la família i com la innocència dels nens pot tocar els cors més endurits.
DIA INTERNACIONAL PER A L'ELIMINACIÓ
DE LA VIOLENCIA ENVERS LES DONES
CINEMA EUROPEU - Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones
DIVENDRES 22

Retrato de una mujer en llamas

Una pel·lícula de Céline Sciamma

[DOE]
CINEMA EUROPEU - Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones
DIVENDRES 22

Las invisibles

Una pel·lícula de Louis-Julien Petit

[DOE]
CINEMA EUROPEU - Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones
DIVENDRES 22

Cuando fuimos brujas

Una pel·lícula de Nietzchka Keene

[VOSC]
CINEMA EUROPEU - Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones
DIVENDRES 22

Las niñas bien

Una pel·lícula d'Alejandra Marquez Abella

[VOE]
ESTRENA
DIVENDRES 22

Frozen II

Una pel·lícula de Jennifer Lee i Chris Buck

[DOC en 2D i DOE en 3D]
CINEMA EUROPEU
DIVENDRES 22

Sorry We Missed You

Una pel·lícula de Ken Loach

[DOE i VOSE]

CINEMA EUROPEU
DIVENDRES 22

Liberté

Una pel·lícula d'Albert SerraCINEMA EUROPEU
DIVENDRES 22

Remí, una vida extraordinària

Una pel·lícula d'Antoine Blossier


[DOC]DEL 29 DE NOVEMBRE AL 2 DE DESEMBRE DE 2019
CINEMA EUROPEU
DIVENDRES 29

Adiós

Una pel·lícula de Paco Cabezas

Crimen - 111'

[VOE]


CINEMA EUROPEU
DIVENDRES 29

Intemperie

Una pel·lícula de Benito Zambrano

[VOE]
DESEMBRE
DEL 6 AL 9 DE DESEMBRE DE 2019
CINEMA EUROPEU
DIVENDRES 6

Gloria Mundi

Una pel·lícula de Robert Guédiguian

Drama - 107'

[DOE]CINEMA EUROPEU - ESTRENA
DIVENDRES 6

Longa Noite

Una pel·lícula d'Eloy Enciso

Histórico, Drama - 93'

[VOSE]ESTRENA
DIVENDRES 6

Los ángeles de Charlie

Una pel·lícula de Jake Kasdan

Aventura, Comedia - 119'

[DOE]


CINEMA EUROPEU
DIVENDRES 6
Jacob, Mimi i els gossos del barri
Una història original contra la gentrificació

Una pel·lícula d'
Edmunds Jansons

[DOC] - 70'
CINEMA EUROPEU - ART A LA PANTALLA
DILLUNS 9

Pintores y Reyes del Prado

Un documental de Valeria Parisi


CINEMA
DIVENDRES 6

El irlandés

Una pel·lícula de Martin Scorsese

[VOSE]

Suspense, Biografía - (3h 29min)DIMARTS 10 - BALLET
DIMARTS 10 a les 20.15 hores

Coppélia

En directe des de The Royal Opera House, Londres.

Música: Léo Delibes

Venda d'entrades anticipades a taquilla fisn al dilluns 10 i també per internet
DEL 13 AL 16 DE DESEMBRE DE 2019
CINEMA EUROPEU
DIVENDRES 13

L'escriptor d'un país sense llibreries

Un documental de Marc Serena


ESTRENA
DIVENDRES 13

Jumanji: Siguiente nivel

Una pel·lícula de Jake Kasdan

Aventura, Comedia

[DOE]


CICLE DE CINEMA INFANTIL
DISSABTE 14 i DIUMENGE 15 a les 17.00 hores

Solan & Eri, missió a la lluna
Una pel·lícula de Jake Kasdan

animació, família - 80'

[DOC] - Preus especials

Organització: Associació CineBiax i Servei Local de Català


CINEMA EUROPEU - ART A LA PANTALLA
DILLUNS 16

Pintores y Reyes del Prado

Un documental de Valeria Parisi


DEL 20 AL 23 DE DESEMBRE DE 2019
CINEMA EUROPEU - ESTRENA
DIVENDRES 20

Dios mío, ¿pero qué te hemos hecho... ahora?

Una pel·lícula de Philippe de Chauveron

Comedia - 99'

[DOE - VOSE]CINEMA EUROPEU
DIVENDRES 20

Las buenas intenciones

Una pel·lícula de Gilles Legrand
Drama, Comedia - 104'

[DOE - VOSE]
ESTRENA
DIVENDRES 20

Star Wars: El ascenso de Skywalker

Una pel·lícula de J.J. Abrams

Ciencia ficción, Aventura

[DOE]


DEL DIMECRES 25 AL DILLUNS 30 DE DESEMBRE DE 2019
ESTRENA - NADAL
DIMECRES 25

Mujercitas

Una pel·lícula de Greta Gerwig

Romántico, Drama - 135'

[DOE]


GENER 2020
 
DEL 3 AL 6 DE GENER DE 2020
CINEMA
DIVENDRES 3

La verdad

Una pel·lícula de Hirokazu Kore-eda


Drama - 107'
[DOE - VOSE]


   
DEL 10 AL 13 DE GENER DE 2020
CINEMA EUROPEU
DIVENDRES 10

Pavarotti

Una pel·lícula de Ron Howard


 
PROPERAMENT
CINEMA EUROPEU
PROPERAMENT

La tragedia de Peterloo

Una pel·lícula de Mike Leigh

CINEMA
PROPERAMENT

El irlandés

Una pel·lícula de Martin Scorsese

[VOSE]

Suspense, Biografía - (3h 29min) 


    CineBaix     Joan Batllori, 21     08980 Sant Feliu de Llobregat (Barcelona)     93 666 18 59     cinebaix@cinebaix.com     Disseny web: